Velkommen til Bokhuset Tvedestrand

Velkommen til Bokhuset Tvedestrand – bokhuset midt i Tvedestrand sentrum

I våre lokaler i Hovedgata 50 – med 3 spennende rom – finner du et godt utvalg fra litteraturens verden!

I Bokhuset finner du også leker, spill, lys & servietter samt kontorrekvisita.

I Bokhuset har vi vårt eget forlag – Bokhuset Forlag. Forlaget ble etablert i 2020 og utgir primært aktuelle lokale bøker. Selv om forlaget er ungt, har vi likevel flere 10-års erfaring både fra bokhandel og forlag. Kontakt oss gjerne på post@bokhusetforlag.no , telefon 41550778 eller stikk innom oss i Bokhuset!

Når du kommer rett inn fra Hovedgata → etter kanskje å ha parkert på en av våre kundeparkeringer – finner du nye bøker og leker mot høyre, og eldre bøker om eventyr, folkeminne, romaner, krim & spenning og lyrikk mot venstre. Går du videre  rett frem forbi disken og inn i neste rom, har vi her et godt utvalg av eldre lokalbøker fra hele landet, maritim litteratur, mye spennende temabøker innen polar- og ekspedisjoner samt reiselitteratur fra resten av verden, kunst, livssyn og alternativt.

Ønsker du bøker om jakt & fiske, natur, hagebruk, mat & drikke, håndarbeid og øvrig hobby tar du veien rundt disken og inn i neste rom. Her har vi også Bokhusets forlagskontor.

… og har du ikke mulighet for å besøke oss i Bokhuset, finner du også mange av våre varer ute på nettet.

Forlaget på www.bokhusetforlag.no
Nye bøker har vi på www.tvedestrandbok.no
Eldre bøker finner du på www.bokby.net , i samarbeid med antikvariatene Bjørndahls Bokmølle og Locus Antikvariat.

Velkommen inn til en hyggelig handel – hele året!

Om oss

BOKHUSET TVEDESTRAND – med Bokhuset Forlag, Tvedestrand Bok & Papir og Tvedestrand Antikvariat

 

Velkommen til en spennende og variert butikk.

 
Vår butikk består av flere “avdelinger”. I bok & papir-avdelingen er hovedsatsingsområdene:
– Nye bøker
– Leker
– Kontor- og datarekvisita
I tillegg til hovedsatsingsområdene finner du blant annet kort, spill, gaveartikler, skutemodeller, kart, lommebøker, papir. lys & servietter og aktuelle sesongvarer.
 
Videre i antikvariat-avdelingen har vi et godt utvalg av:
– Romaner
– Lyrikk
– Krim & spenning
– Barne- og ungdomsbøker
– Lokal litteratur fra store deler av landet
– Kokebøker
– Hobby
– Krig
– Maritimt
– Polar
– Humor
– Alternativt
– Livssyn
– og mye mer …
 
Vi har også eget forlag i Bokhuset. Bokhuset Forlag gir ut primært aktuell lokal litteratur fra hele Agder. Kom gjerne innom for en prat om du har et bokprosjekt du ønsker å få ut. Vi hjelper deg med ditt prosjekt – fra idé, via layout og trykk til salg gjennom våre egne og nasjonale salgskanaler.
 
Vårt mål er å ha en butikk som lever, hvor du stadig finner endringer og nyheter, og hvor du framfor alt skal kunne finne det nyeste og mest populære på bokfronten.
 
Utenfor butikken har vi egen kundeparkering. Om været er godt og du har lyst, sett deg gjerne utenfor butikken på en av våre benker og nyt dagen.
 
Vi er et bokhus, og vi vil aldri gi slipp på bøker som vårt viktigste produkt. Men du finner mye annet spennende her også … 
 

Antikvariat på nett

Bokby.net er vår egen nettbutikk for eldre og antikvariske bøker. Her finner du flere tusen titler i ulike sjangre. Bøkene pakkes og sendes i posten raskt og effektivt. Om du ikke finner boka du leter etter, kan du også ta kontakt med oss, så kan vi lete litt i hyllene.

Bøkene du finner på bokby.net, finner du også i hyllene til Bjørndahls Bokmølle, Locus Antikvariat og Tvedestrand Antikvariat.

Hva er en bokby?

Hva er en bokby?

Bokby – village de livres, book town, kirjakylä – er et lite tettsted med bruktbokhandel som dominerende særpreg. Når handel med brukte bøker nå er blitt en reell vekstnæring, har det flere grunner:

  • Det har aldri tidligere vært skrevet så mange nye bøker hvert år, og i vanlig bokhandel må bøkene derfor fort vike plass for de nye av året.
  • Vi kjøper flere bøker enn før, men skiftende livssituasjoner, oftere skifte av arbeidsplass og av bosted gjør at mange finner det praktisk å kvitte seg med en del av bøkene de har samlet.
  • Vi har mer fritid, og kan nå lese mange av de bøkene vi ikke fikk lest før. Men disse bøkene kan som oftest bare kjøpes hos de som selger brukte bøker.
Richard Booth

 

Richard Booth

Richard Booth startet opp med å selge trailerlass av bruktbøker i den ledige kinoen i hjemstedet Hay-on-Wye i Wales tidlig i 1960-åra. Han kunne da knapt tenke seg at denne lille landsbyen skulle bli stedet for opp imot 40 bokutsalg, med en verdenskjent stor litteraturfestival hvert år og med alle de ringvirkningene salget har fått, slik som bokbinderverksteder, rammemakere og andre spesialbutikker av høy kvalitet. Hay-on-Wye, som den gangen var nesten utdødd som landsby, blir nå besøkt av flere millioner mennesker hvert år.

De andre bokbyene som siden har spredd seg over hele verden, har ikke alle blitt så store, men alle har vist seg å være svar på krav i tiden. Det er foreløpig flest bokbyer i Europa.

Tvedestrand er også bokby. Du kan lese mer om den her

Kontakt oss